C:\www\kurmamalaysia.com.my\shortcodes\Head.html file is missing...
MENARA SAUJANA SDN BHD
2858-B Tingkat 2, Jalan Hospital
Home | Catalog | Promotion | Download | Forum | Blog | About Us
USER
* GUEST *

All goodies
3 items
APRICOT
14 items
DRINK
5 items
FIGS
21 items
FRUITS
4 items
KURMA
78 items
OLIVE
7 items
OTHERS
16 items
RAISINS
17 items
UNIT
33 items
 

IconBuah Tin kaya nutrien

Biarpun buah tin kering boleh dibeli sepanjang tahun, buah tin segar memiliki rasa unik dengan tekstur segar yang membuatkan sesiapa saja teringin untuk menjamahnya.

Isinya penuh dengan biji rangup, mempunyai rasa manis dan sedikit liat ketika dikunyah, menjadikan buah tin antara makanan popular di seluruh dunia.

Ia buah yang digemari ramai sejak zaman lampau dan bangsa Rom purba menganggapnya buah suci hingga mereka membuat undang-undang melarang buah itu dieksport ke luar negara.

Buah tin memiliki warna berbeza mengikut jenisnya dan kebanyakan yang dijual di pasaran... More...


Icon20 Manfaat minyak zaitun

Dari namanya saja kita sudah tahu bahwa minyak zaitun merupakan minyak yang diperoleh dari hasil penggilingan zaitun. Minyak yang berasal dari tanaman asli Mediterania ini mengandung banyak sekali senyawa yang baik bagi kesehatan tubuh antara lain vitamin E, K, lemak (omega 9, omega 6, omega 3, dan lemak jenuh) phenolic dan zat besi. Penasaran dengan apa saja manfaat minyak zaitun? Simak saja langsung di bawah ini.

Manfaat minyak zaitun
1. Manfaat minyak zaitun untuk kecantikan
1. Menghilangkan bibir hitam
Minyak zaitun mengandung vitamin E dan vitamin K yang dapat digunakan... More...


IconKURMA DAN KHASIATNYA

Kurma adalah sejenis tumbuhan (Palma) atau dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau yang mentah. Kebanyakan pokok kurma tumbuh di negara-negara Arab dan mempunyai berbagai-bagai jenis. Antara kurma yang terkenal ialah kurma Mekkah dan Madinah yang dikatakan mempunyai berpuluh-puluh jenis. Dikalangan penduduk di negara-negara Arab kurma adalah makanan utama mereka, malah dikalangan orang kita juga kurma sudah menjadi bahan makanan yang digemari. Selain rasanya yang manis dan tahan lama serta tidak perlu dimasak, kurma... More...

Powered by: Siliconetics BizGate v9.08.13
C:\www\kurmamalaysia.com.my\shortcodes\Tail.html file is missing...